Zoeken
Zoeken

Ecomare aanbiedingen

Op dit moment zijn er geen actuele aanbiedingen gevonden voor deze aanbieder.

Alternatieven in de buurt

Artis
Amsterdam, Noord-Holland
0.0 (0 reviews)

In Amsterdam vind je Artis, de oudste dierentuin van Nederland en met ruim 900 verschillende diersoorten is dit ook een flinke dierentuin te noemen. Bekijk bijzondere diersoorten en verwonder je bij het aquarium en de vlindertuin over al het prachtige dat de natuur te bieden heeft.

Zee Aquarium Bergen aan Zee
Bergen aan Zee, Noord-Holland
0.0 (0 reviews)

Zeeaquarium met zeedieren uit verschillende gebieden, 230 soorten vissen, roggen, haaien en andere dieren, potvis expositie, grote schelpen collectie, gezellig en leerzaam, goed te combineren met een dagje strand, leuk voor groot en klein.

Van Blanckendaell Park
Tuitjenhorn, Noord-Holland
0.0 (0 reviews)

Kleinschalig dierenpark met verschillende exotische dieren, boerderijdieren en veel vogelsoorten. Op het park is grote speeltuin met klimtoestellen, glijbanen en een draaimolen waar de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken.

Sfeerimpressie

Ecomare Informatie

In het duingebied van Texel ligt het zeehonden- en vogelopvangcentrum Ecomare. Bij Ecomare kan je alles te weten komen over de dieren in het Waddengebied en de Noordzee. Naast de dierenopvang is ook het natuurmuseum en het duingebied van Ecomare leuk om te bezoeken, zeker met kinderen.

Dierenopvang

Ecomare is sinds 1952 een opvangcentrum voor waddendieren zoals zeehonden, bruinvissen en verschillende soorten vogels. In de opvang zijn de dieren te zien die opgevangen en verzorgd worden. Vaak zijn het zieke of gewonde dieren, jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt of vogels die met olie zijn besmeurd. Als de dieren weer gezond en sterk genoeg zijn worden ze doorgaans weer vrijgelaten in de natuur. Er is ook een vaste groep zeehonden en twee bruinvissen die permanent bij Ecomare verblijven.

Natuurmuseum

Naast de dieren is er nog meer te zien bij Ecomare. Je komt er van alles te weten over de natuur van het Waddengebied en welke invloed de mensen daarop kunnen hebben. In de Walviszaal zijn levensgrote walvisskeletten te bewonderen en leer je hoe walvissen door de eeuwen heen veranderd zijn.

Op pad met Ecomare

In het duingebied achter Ecomare kan je heerlijk wandelen en rondstruinen. Volg de kinderwandeling met leerzame speeltoestellen of maak een wandeling met de Duinparkgids app op je mobiel die onderweg van alles vertelt over het leven in de duinen.

Ecomare ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.