Zoeken
Zoeken

Ooievaarsdorp De Graverij aanbiedingen

Op dit moment zijn er geen actuele aanbiedingen gevonden voor deze aanbieder.

Alternatieven in de buurt

AquaZoo Leeuwarden
Leeuwarden, Friesland
4.0 (1 reviews)

Dierenpark met de nadruk op waterdieren zoals flamingo's, pinguïns en kraanvogels. Het park heeft een natuurlijke uitstraling en ook voor de kids is er genoeg te beleven. Zij kunnen spelen in de speeltuin of vermaken zich met een leuke speurtocht.

Speel- en Dierenpark Sanjesfertier
Feanwalden, Friesland
0.0 (0 reviews)

Kleurrijke indoorspeeltuin met apenkooi, softplayhoek, luchtkussens en meer, dierenpark met 40 verschillende dieren, verkeerstuin met monorail en crossbaan, natuurmuseum aanwezig, leuk voor hele gezin.

Ooievaarsdorp De Graverij Informatie

In het Friese dorp Akmarijp is het Ooievaarsdorp De Graverij te vinden. Sinds de oprichting in 1988 zijn hier jaarlijks meerdere paren ooievaars te vinden die op het broedstation hun jongen grootbrengen. Het ooievaarsdorp ligt in een omgeving die voor de vogels veel voordelen heeft en genoeg voedsel biedt. Tijdens de broedtijd worden de dieren bijgevoerd om de jongen een goede start te geven voor hun trektocht naar het zuiden aan het eind van de zomer.

Het Ooiervaarsdorp De graverij houdt een administratie bij van de nestplaats van elk paar ooievaars en hoeveel jongen er worden geboren. Daarnaast worden de jonge vogels geringd zodat hun trektocht naar het zuiden gevolgd kan worden. Over de laatste 25 jaar zijn er inmiddels zo'n 400 jongen geboren op dit vruchtbare gebied. De beste tijd om naar deze mooie vogels te komen kijken is tussen maart en september als ze in Nederland verblijven. Het Ooievaarsdorp De Graverij is gratis te bezoeken. De organisatie is afhankelijk van donaties van bezoekers en donateurs.

 

Ooievaarsdorp De Graverij ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.