Zoeken
Zoeken

Apenheul aanbiedingen

Topdeals

donderdag 23 mei
Topdeal!
Geldig t/m 10 november 2024
v.a. €1,-
Bied mee!

Entree

Topdeal!
Geldig t/m 10 november 2024
v.a. €1,-
Bied mee!

Sfeerimpressie

Apenheul Informatie

Aan de rand van Apeldoorn aan de Veluwe ligt het dierenpark de Apenheul. Het park ik helemaal gericht en ingericht op apen in alle soorten en maten. De oprichter van de Apenheul had een simpel doel voor ogen: mensen laten zien hoe leuk en mooi apen zijn in een vrije, natuurlijke omgeving. Je vindt bij de Apenheul dan ook geen aapjes in kooien, maar grote en groene buitenverblijven waar de apen lekker hun gang kunnen gaan.

De dieren

Het park van de Apenheul bestaat uit verschillend gebieden waar de diverse apensoorten leven. Omdat elke soort aap anders is zijn de leefgebieden helemaal aangepast aan hun behoeftes. Je kan in de Apenheul meer dan 30 verschillende soorten apen zien zoals gorilla's, orang-oetans, bonobo's, gibbons, maki's en de bekende doodshoofd-aapjes. Je komt ook andere dieren tegen die in het wild voorkomen in de leefgebieden van de apen, zoals schapen, vogels, schildpadden of capibara's.

Loslopende apen

Het leukste van de Apenheul is dat je in meerdere van de leefgebieden midden tussen de dieren loopt. Hierdoor kunnen de aapjes lekker hun gang gaan en zie je ze echt op hun leukst en grappigst. Onder andere de Berberapen, ringstaartmaki's en de doodshoofd-aapjes lopen, springen en klauteren gewoon los om je heen. De apen zijn heel vriendelijk, maar ook erg nieuwsgierig naar de bezoekers. De Apenheul beschikt daarom over speciale aap-vrije tassen waarin je je spullen veilig mee het park in kunt nemen. Er zijn dagelijks verschillende presentaties over de aapsoorten waarbij ze ook gevoederd worden, een feest om te zien!

Activiteiten

Door het hele park heen zijn meerdere mooie speeltuinen, zodat kinderen net als de apen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. De leuke speeltoestellen lijken eigenlijk best veel op die van de apen en kinderen zullen al snel de gekke sprongen proberen na te doen en zich lekker uitleven. Op de vele terrassen van het restaurant en de cafés kan je even bijkomen met een kop koffie, wat fris of een lekker broodje.

Naast de mooie dieren beschikt de Apenheul ook over een groot congrescentrum waar je terecht kunt voor vergaderingen, workshops en andere zakelijke bijeenkomsten.

Bijzonderheden

De Apenheul zorgt niet alleen goed voor de dieren en de natuur binnen het park, ze zetten zich ook in voor het behoud van apen en hun leefgebieden overal ter wereld. In het park zelf wordt op zoveel mogelijk manieren duurzaam gewerkt en de Apenheul hoopt hiermee haar bezoekers te inspireren om ook zorgvuldiger om te gaan met de natuur om ons heen.

In verband met de loslopende apen zijn honden en andere huisdieren niet toegestaan in het park.

Apenheul ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.