Zoeken
Zoeken

Topdeals

maandag 15 april
Topdeal!
Geldig t/m 30 juni 2024
€25,50 €20,50
-20%
Topdeal!
Geldig t/m 30 juni 2024
€29,50 €24,50
-17%

Entree

Topdeal!
Geldig t/m 30 juni 2024
€25,50 €20,50
-20%
Topdeal!
Geldig t/m 30 juni 2024
€29,50 €24,50
-17%

Sfeerimpressie

Artis Informatie

Middenin Amsterdam ligt de oudste dierentuin van Nederland: Artis. De officiële naam van de dierentuin is Natura Artis Magistra (de natuur is de leermeesteres van de kunst en wetenschap). De historische naam is sinds de oprichting in 1838 niet veranderd en geeft het onderzoekende en wetenschappelijke karakter weer dat de oprichters voor ogen hadden. Artis is ook vandaag nog altijd een dierentuin waar zeldzame dieren te zien zijn en educatie hoog in het vaandel staat.

De dieren

Artis bezit ongeveer 900 verschillende soorten dieren, waaronder een aantal zeer zeldzame dieren die je in andere dierentuinen niet zal tegenkomen. De diersoorten zijn uiteenlopend van grote en kleine zoogdieren tot reptielen, insecten, buideldieren, apen, vogels en vissen. Door middel van fokprogramma's probeert Artis een aantal dieren van uitsterven te behoeden. De dieren zijn te zien in binnen- en buitenverblijven. Daarnaast zijn er aparte gebouwen zoals het vogelhuis, aquarium en het vlinderpaviljoen. Artis biedt een groot aanbod voor dierenliefhebbers.

Artis Academie

Van oudsher heeft Artis een educatieve functie en ook vandaag de dag wil de dierentuin mensen meer leren over dieren, natuurbehoud en de wereld om hen heen. Vanuit de Artis Academie worden bijvoorbeeld lezingen gegeven door wetenschappers, in het Planetarium worden cursussen gegeven op het gebied van sterrenkunde en de dierentuin heeft een hechte connectie met de Universiteit van Amsterdam. Ook voor kinderen biedt Artis educatieve mogelijkheden.

Mascotte

De mascotte van Artis is een knuffel genaamd Artis de Partis. Het is geen dier, hoewel hij daar zelf soms anders over denkt. Artis de Partis is vooral in Amsterdam bekend van de grote posters die in de stad hangen en trouwe bezoekers maken er een sport van om de mascotte mee te nemen op hun reizen en te fotograferen op de meest uiteenlopende plaatsen. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Planetarium kreeg Artis de Partis een buitenaards, groen vriendje genaamd Artis de Marsis. Deze knuffel is voor de foto op de reclameposters daadwerkelijk meegegaan op een ruimtereis. Artis de Partis is verkrijgbaar in Artis en een deel van de opbrengst komt ten goede aan het behoud van de reuzenmiereneter in Zuid-Amerika.

Activiteiten

Artis is de uitgelezen bestemming voor een uitje bij scholen in de regio en natuurlijk een leuke dagbesteding voor duizenden bezoekers en toeristen. Je kan er ook rondleidingen krijgen, een dagje meelopen met de dierenverzorgers of je verjaardag vieren. In de diverse locaties en zalen zijn verder allerlei mogelijkheden voor persoonlijke of zakelijke gelegenheden. Het is een originele locatie voor een bedrijfsfeest, diner of zelfs een bruiloft.

Artis ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.