Zoeken
Zoeken

Planckendael aanbiedingen

Sfeerimpressie

Planckendael Informatie

De Belgische dierentuin Planckendael ligt in het plaatsje Muizen, vlakbij Mechelen. Bij deze dierentuin kan je de hele dierenwereld ontdekken in één dag. Het park is verdeeld in vijf continenten met een eigen wandelroute die je langs allerlei dieren brengt die op dat continent voorkomen. Planckendael zet zich actief in voor natuurbehoud en doet mee aan verschillende fokprogramma's om diersoorten van uitsterven te behoeden.

Dieren

De dieren van Planckendael zijn ondergebracht per continent en elk gedeelte van de dierentuin heeft een eigen ambassadeur. Dit zijn dieren die met uitsterven bedreigd worden zoals de ooievaar, bonobo, koala, Indische leeuw en het goudkopleeuwaapje. In de continenten Azië, Afrika, Oceanië, Amerika en Europa zie je talloze dieren die daar thuishoren. De dierentuin bezit dieren van groot tot heel klein. Zo kan je onder andere dieren zien als leeuwen, otters, apen, herten, neushoorns, olifanten, zebra's, pinguïns, giraffen, vogels, vissen en reptielen.

Activiteiten

Je kan bij Planckendael de hele dag alle dieren bewonderen, maar je kan natuurlijk ook komen kijken bij één van de voedermomenten en presentaties door de verzorgers. Zo zie je de dieren van dichterbij en terwijl ze actief zijn en kom je nog meer over de dieren te weten.

In ieder continent van de dierentuin is een speeltuin te vinden waar kinderen zich kunnen vermaken en er zijn meerdere restaurants om even uit te blazen met een drankje. Ook is er een kinderboerderij met geitjes, kippen en een ezeltje. Voor groepen, scholen en zakelijke bijeenkomsten zijn er diverse mogelijkheden.

Planckendael ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.