Zoeken
Zoeken

Tierpark Nordhorn aanbiedingen

Sfeerimpressie

Tierpark Nordhorn Informatie

Tierpark Nordhorn is een dierentuin in de Duitse plaats Nordhorn, net over de grens bij Denekamp. Het park is 10 hectare groot en biedt onderdak aan zo'n 100 soorten dieren. Het boegbeeld van de dierentuin is de bosbizon, een zeldzame diersoort die zowel in de natuur als in dierentuinen nog slechts op enkele plekken te zien is. Het park is gelegen aan de rivier de Vecht en heeft een natuurlijke uitstraling.

De dieren

In Tierpark Nordhorn kan je veel verschillende soorten dieren zien. Natuurlijk is de bijzondere bosbizon er te zien, die ook in het logo van de dierentuin te zien is. Verder vind je er een diverse collectie dieren zoals kangoeroes, doodshoofdaapjes, zebra's, gieren, zeehonden, chimpansees, panters, wilde katten, wolven en stekelvarkens.

Ook zijn er typische boerderijdieren zoals koeien, varkens, schapen en kippen te zien op de museum boerderij De Vechtehof. In het amfibieënhuis wordt gewerkt om vele soorten kikker, padden en salamanders te behoeden van uitsterven. Ook de kustvogel volière is een bezoekje waard. Je ziet hier allerlei wadvogels van dichtbij.

Activiteiten

Tierpark Nordhorn biedt een gevarieerd aanbod voor scholen en groepen. Je kan bijvoorbeeld rondleidingen krijgen of lessen volgen die geschikt zijn voor scholen (ook in het Nederlands). Ook kinderfeestjes en bruiloften zijn mogelijk in deze leuke dierentuin.

Tierpark Nordhorn ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.