Zoeken
Zoeken

Zoo Antwerpen aanbiedingen

Sfeerimpressie

Zoo Antwerpen Informatie

In het hart van de Belgische stad Antwerpen ligt de mooie dierentuin Zoo Antwerpen. De dierentuin werd geopend in 1843 en is daarmee niet alleen de eerste dierentuin in België maar ook één van de oudste ter wereld. De verzorgde tuinen en een deel van de gebouwen en dierenverblijven van de Zoo Antwerpen zijn dan ook beschermde monumenten.

De dieren

In Zoo Antwerpen leven duizenden dieren van zo'n 350 verschillende diersoorten. Veel van de dieren vinden onderdak in de historische gebouwen op het terrein. De hoeveelheid dieren is eigenlijk te groot om op te noemen maar je ziet er zeker de populaire dierentuindieren zoals leeuwen, olifanten, giraffen, gorilla's, beren, zeeleeuwen en pinguïns.

Verder is het geheel gerenoveerde aquarium met koraalrif de moeite waard om te bezoeken en in het Vriesland gebouw kan je zwemkunsten van drie soorten pinguïns en de zeehonden aanschouwen. In het gebouw Nocturama kan je nachtdieren zien wanneer ze actief zijn, omdat het overdag donker is in het gebouw. De sfeervolle Wintertuin verandert in het voorjaar in een Vlindertuin waar prachtige vlinders uit verschillende continenten rondvliegen.

Activiteiten

Je kan in Zoo Antwerpen van alles beleven. Elke dag zijn er verrassende voedermomenten en verzorgersbabbels waarbij je leuke dingen ziet en hoort over de olifanten, pinguïns of nijlpaarden. De zeeleeuwenshow is altijd een spektakel en een genot om naar te kijken in het Aquaforum waar je de zeeleeuwen ook onder water kan zien zwemmen en duiken.

Zoo Antwerpen heeft diverse mogelijkheden en kortingen voor groepen en scholen. Ook kan je verschillende rondleidingen boeken met elk een ander thema of een Backstage rondleiding achter de schermen krijgen waar je dingen kan zien die normaal verborgen blijven voor bezoekers. Ook op het gebied van congressen, meetings en andere zakelijke bijeenkomsten bieden de locaties van Zoo Antwerpen uitkomst in een inspirerende omgeving. Natuurlijk ben je ook met je familie voor feesten, recepties of huwelijk welkom bij Zoo Antwerpen.

Zoo Antwerpen ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.