Zoeken
Zoeken

Schildpaddencentrum Nederland aanbiedingen

Op dit moment zijn er geen actuele aanbiedingen gevonden voor deze aanbieder.

Alternatieven in de buurt

Diergaarde Blijdorp
Rotterdam, Zuid-Holland
0.0 (0 reviews)

Grote stadsdierentuin in Rotterdam met mooie ruime dierenverblijven. Veel dieren zijn goed van dichtbij te zien zoals de ijsberen en olifanten. Neem ook zeker een kijkje in de vlindertuin en het aquarium met onderwaterkoepel.

Avonturenboerderij Molenwaard
Groot-Ammers, Zuid-Holland
0.0 (0 reviews)

Op zoek naar een avontuurlijke dag uit met de hele familie? Bezoek dan Avonturenboerderij Molenwaard! Deze boerderij is niet zomaar een dierenpark, maar een avonturenboerderij waar je van alles kunt beleven. Ontdek de boerderijdieren, doe mee aan leuke activiteiten en geniet van heerlijk eten en drinken.

Sea Life Scheveningen
Scheveningen, Zuid-Holland
0.0 (0 reviews)

Groot zeeaquarium met meer dan 4000 dieren in verschillende aquariums, veel vissen en andere zeedieren. Loop door de prachtige aquariumtunnel, bezoek de schildpad crche, voel de vissen in de interactieve voelpoel en ga kijken bij de voedermomenten van de roggen.

Schildpaddencentrum Nederland Informatie

Het Schildpaddencentrum in Alphen aan den Rijn is opgericht als opvangcentrum en sinds 2002 ook een publiek toegankelijk dierenpark. De hoofdactiviteit bestaat nog steeds uit het opvangen en verzorgen van land- en moerasschildpadden. De dieren zijn vaak afkomstig van particulieren of bedrijven die er niet meer voor kunnen zorgen. Er worden geen schildpadden gevangen of bewust gekweekt voor het Schildpaddencentrum.

Schildpadden

In het Schildpaddencentrum Nederland kan je diverse soorten schildpadden zien zoals de bekende Roodwangsierschildpad die lange tijd als huisdier te verkrijgen was, zaagrugschildpadden, Afrikaanse landschildpadden en waterschildpadden. Sommige soorten zijn in beslag genomen door de douane of politie en verblijven in het opvangcentrum omdat zij niet meer teruggeplaatst kunnen worden in de natuur of terugzending naar het land van herkomst te veel strees zou opleveren voor het diertje.

Voorlichting en educatie is een andere belangrijke bezigheid van het Schildpaddencentrum Nederland. Door middel van rondleidingen en leerzame speurtochten verstrekt het opvangcentrum veel informatie over schildpadden aan bezoekers, maar bijvoorbeeld ook aan medewerkers van dierenambulances, de dierenbescherming en overheidsdiensten. Je kan er van alles leren over de dieren, hun leefgebied in de natuur, de voortplanting en illegale handel in schildpadden soorten.

Schildpaddencentrum Nederland ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.