Zoeken
Zoeken

Schildpaddencentrum Nederland aanbiedingen

Op dit moment zijn er geen actuele aanbiedingen gevonden voor deze aanbieder.

Alternatieven in de buurt

Diergaarde Blijdorp
Rotterdam, Zuid-Holland
0.0 (0 reviews)

Grote stadsdierentuin in Rotterdam met mooie ruime dierenverblijven. Veel dieren zijn goed van dichtbij te zien zoals de ijsberen en olifanten. Neem ook zeker een kijkje in de vlindertuin en het aquarium met onderwaterkoepel.

Avifauna
Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
0.0 (0 reviews)

Dierenpark met wel 1800 vogels in alle maten en kleuren en een aantal kleine zoogdieren. Bezoek een roofvogel-demonstratie en voer zelf de Lori's. Ook is er een grote speeltuin en diverse kinderattracties.

Avonturenboerderij Molenwaard
Groot-Ammers, Zuid-Holland
0.0 (0 reviews)

Op zoek naar een avontuurlijke dag uit met de hele familie? Bezoek dan Avonturenboerderij Molenwaard! Deze boerderij is niet zomaar een dierenpark, maar een avonturenboerderij waar je van alles kunt beleven. Ontdek de boerderijdieren, doe mee aan leuke activiteiten en geniet van heerlijk eten en drinken.

Schildpaddencentrum Nederland Informatie

Het Schildpaddencentrum in Alphen aan den Rijn is opgericht als opvangcentrum en sinds 2002 ook een publiek toegankelijk dierenpark. De hoofdactiviteit bestaat nog steeds uit het opvangen en verzorgen van land- en moerasschildpadden. De dieren zijn vaak afkomstig van particulieren of bedrijven die er niet meer voor kunnen zorgen. Er worden geen schildpadden gevangen of bewust gekweekt voor het Schildpaddencentrum.

Schildpadden

In het Schildpaddencentrum Nederland kan je diverse soorten schildpadden zien zoals de bekende Roodwangsierschildpad die lange tijd als huisdier te verkrijgen was, zaagrugschildpadden, Afrikaanse landschildpadden en waterschildpadden. Sommige soorten zijn in beslag genomen door de douane of politie en verblijven in het opvangcentrum omdat zij niet meer teruggeplaatst kunnen worden in de natuur of terugzending naar het land van herkomst te veel strees zou opleveren voor het diertje.

Voorlichting en educatie is een andere belangrijke bezigheid van het Schildpaddencentrum Nederland. Door middel van rondleidingen en leerzame speurtochten verstrekt het opvangcentrum veel informatie over schildpadden aan bezoekers, maar bijvoorbeeld ook aan medewerkers van dierenambulances, de dierenbescherming en overheidsdiensten. Je kan er van alles leren over de dieren, hun leefgebied in de natuur, de voortplanting en illegale handel in schildpadden soorten.

Schildpaddencentrum Nederland ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.