Zoeken
Zoeken

Zeehondencentrum Pieterburen aanbiedingen

Topdeals

vrijdag 12 juli
Topdeal!
geldig op de door jou gekozen dag
€12,50 €8,50
-32%

Entree

Topdeal!
geldig op de door jou gekozen dag
€12,50 €8,50
-32%

Zeehondencentrum Pieterburen Informatie

In het Groningse plaatsje Pieterburen is de Zeehondencrèche Pieterburen te vinden. Het is de oudste zeehondencrèche in Nederland die zich enkel bezig houdt met het opvangen en verzorgen van zeehonden. Daarnaast vervult Zeehondencrèche Pieterburen ook een rol in educatie over en wetenschappelijk onderzoek naar zeehonden.

Zeehondenopvang

Er worden door Zeehondencrèche Pieterburen zowel gewone en grijze zeehonden opgevangen. Meestal zijn dit dieren die ziek of verzwakt zijn. Ook worden veel gestrande zeehondenpups die hun moeder kwijt zijn geraakt van het strand gehaald en opgevangen. Als de dieren genezen en aangesterkt zijn worden ze doorgaans weer uitgezet in de natuur. De opvang en verzorging van de zeehonden op de crèche is mogelijk door vele vrijwilligers.

Zeehonden kijken

De Zeehondencrèche Pieterburen is dagelijks geopend. Je bent dan welkom om de dieren die dan worden opgevangen te komen bekijken. De zeehonden zijn te zien in verschillende zwembassins en verblijven omdat sommige dieren nog meer verzorging en controle nodig hebben en andere bijvoorbeeld al wachten op hun vrijlating. Ook kan je zien hoe de zeehonden gevoerd worden, leer je van alles over de verschillen en kenmerken van soorten zeehonden en leer je wat je kan doen om zelf een zeehondje te helpen.

Zeehondencentrum Pieterburen ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor deze dierentuin
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.